a.s.r. herverzekert deel pensioenportefeuille bij Legal & General Reinsurance

Legal & General Group Plc heeft een eerste slag geslagen op de ‘pension risk transfer market’ door voor €200 miljoen ’liabilities’ over te nemen van ASR Nederland NV.
Het is de eerste transactie voor Legal & General op de Europese pensioenherverzekeringsmarkt. Legal & General is al wel actief op deze markt in de Verenigde Staten en Groot Brittannië.
Chris Figee, CFO a.s.r.: ‘We zijn verheugd over deze strategische samenwerking met Legal & General. Zij zijn een betrouwbare en financieel sterke partner met veel internationale ervaring. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om onze balans te optimaliseren en past bij de ambities van a.s.r. om een innovatieve partij te zijn, die het belang van haar klanten centraal zet.’
Manfred Maske, CEO Legal & General Reinsurance: ‘De contacten met a.s.r. over deze herverzekering geven een goede basis voor een succesvolle samenwerking. Wij kijken ernaar uit om een bijdrage te leveren aan solide pensioenoplossingen voor de klanten van a.s.r. ‘
 
L&G meldde in november nog dat het met verschillende Nederlandse pensioenfondsen overlegde om zijn herverzekeringsactiviteiten verder uit te breiden. 
 
Gerelateerde artikelen