APESB wil standaards voor due diligence teams aanpassen

De Accounting Professional and Ethical Standards Board (APESB) in Australië heeft een voorstel tot aanpassing van standaards voor due diligence onderzoekscommissies aan de leden voorgelegd.
De Accounting and Ethical Standards Board  is een onafhankelijk instituut, dat in Australië de Gedragscode en vakbekwaamheidseisen formuleert, waaraan alle leden van CPA Australië, van het Institute of Chartered Accountants in Australia en van het National Institute of Accountants (nu IPA) zich verplichten te voldoen.
 
De herziening betreft vooral definities en schrijft voor hoe welke zaken of veranderde omstandigheden door accountants aan de opdrachtgever en de due diligence commissie moeten worden gerapporteerd.
Met de herziening worden de standaards ook in lijn gebracht met de meest recente versie van de international Code of Ethics for Professional Accountants en van de internationale accounting- en auditing standaards. 
Overigens is de APESB een van de eerste standaard-zettende instituten ter wereld die zijn gedragscode en overige standaarden ook vie een app voor smartphones (Iphone en Android) ter beschikking stelt. 
Gerelateerde artikelen