Andersen Tax wint zaak handelsmerk in India

Andersen Tax heeft in India een rechtszaak gewonnen over het gebruik van de merknaam Andersen. Het High Court of Judicature in Mumbai oordeelde dat twee internationale bedrijven, die volgens Andersen Tax illegaal gebruik maakten van het handelsmerk van Andersen Tax, dat niet meer mogen doen.

De rechtbank oordeelde dat International Business Associates (IBA) een permanent verbod opgelegd krijgt om de begrippen ‘Andersen’, ‘Arthur Andersen’ en soortgelijke handelsmerken te gebruiken om zijn professionele diensten te promoten. Bovendien besloot de rechtbank tot een voorlopig bevel tegen een Frans bedrijf bekend als Arthur Andersen & Co. (voorheen Quatre Juillet Maison Blanche), dat het tijdelijk verbiedt om de handelsmerken ‘Andersen’ en ‘Arthur Andersen’ te gebruiken voor consultancydiensten in India. IBA heeft zich verbonden aan het Franse bedrijf als een affiliate member van het netwerk in India.

Het is de tweede juridische beslissing in minder dan zes weken tegen bedrijven die de naam Andersen illegaal gebruiken. Vorige maand heeft een Amerikaanse rechter een bevel uitgevaardigd dat de VS-partner MoHala Enterprises, dat opereert als Sundial Consulting, verbiedt om de begrippen Andersen of Arthur Andersen te gebruiken in de Verenigde Staten.

"Andersen Tax zal zijn rechten overal ter wereld met kracht afdwingen om het eigendom van de naam Andersen te beschermen," aldus Mark Vorstaz, CEO en Managing Director van Andersen Tax. Andersen Tax heeft meerdere handelsmerken gedeponeerd die de naam Andersen voor fiscale en juridische diensten vastleggen in 95 landen.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen