Amerikaanse werknemers gebruiken steeds vaker Uber

46% van alle gedeclareerde taxikosten betrof nu al ritjes met Uber, meldt travel and expense management software provider.
Certify, leverancier van software om onkostendeclaraties van personeelsleden (in de cloud) bij te houden, meldt in zijn Q1 onkosten-trendrapport dat bijna de helft van door gebruikers gedeclareerde taxikosten ritjes met een Uber-zzp’er betrof.
 
In het eerste kwartaal van vorig jaar gold dat nog maar voor 15% van de gedeclareerde ritten. De klassieke taxi (waaronder ook limo-diensten) verliest duidelijk terrein, en Uber doet het ook beter dan concurrenten als Lyft; ondanks het feit dat Uber ook in de VS voor veel controverses zorgt. Het rapport laat duidelijk zien dat Uber fors marktaandeel wint in steden als New York City, Washington D.C., Atlanta, Miami, Chicago, Dallas, San Francisco en Los Angeles.
 
Een van de redenen is ongetwijfeld dat Uber goedkoper is en blijft: een gemiddelde rit met Uber kostte in het eerste kwartaal $31,24, tegen $ 35,40 voor vergelijkbaar vervoer met een gewone taxi.
En als u wilt weten hoeveel een werknemer in de VS gemiddeld besteedt aan (declarabele) lunches, ontbijten en overnachtingen, check dan www.accountingtoday.com/
Gerelateerde artikelen