Amerikaanse en Britse takken van RSM gaan fuseren

Ook de vestigingen in Canada, Ierland, El Salvador en India doen mee.

De Amerikaanse en de Britse tak van accountantsnetwerk RSM onderhandelen over een fusie. Als die inderdaad doorgaat is dit de eerste grote transatlantische combinatie in de accountancys. De onderhandelingen zouden al volop gaande zijn, zo melden de beide organisaties. Daarmee lijken ze Grant Thornton voor te zijn, waar de Amerikaanse landenfirma de Britse collega’s willen overnemen.

  • RSM in Engeland wil fuseren met de Amerikaanse landenfirma
  • Het betreft hier een fusie en geen overname, er is geen overnamesom
  • Een aantal andere RSM-netwerken doen ook mee, bijvoorbeeld die in Canada
  • De acht Nederlandse kantoren van het RSM-netwerk doen niet mee 

Het RSM netwerk hoort niet bij de Big Four, maar is wel een internationale accountantsreus, met een totale omzet van 9,4 miljard dollar omzet. In Nederland telt het RSM-netwerk acht kantoren, die niet betrokken worden bij de fusie.

In de VS is het RSM-netwerk de nummer zes, met een omzet van vier miljard dollar. In Groot-Brittannië is het RS-netwerk ontstaan in 2015, na een serie naamwisselingen. De omzet tot maart bedroeg dik een half miljard pond. Er zijn 350 Britse partners. (tekst loopt door onder het blok)

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

De fusie zou ook RSM in Canada, Ierland, India en El Salvador omvatten, goed voor een totale omzet van ongeveer vijf miljard dollar. Volgens bestuursvoorzitter Rob Donaldson van RSM UK gaat het om een pure fusie en geen overname. “Er wisselt geen geld van eigenaar. Het gaat niet om het genereren van kostensynergieën, hoewel dat er misschien wel is. Het gaat om het genereren van snellere groei.”

Een jaar geleden zou RSM International zichzelf te koop hebben aangeboden. Sindsdien is daar niets meer over vernomen.

Ex-CEO van RSM International in de prijzen

 

Gerelateerde artikelen