Amerikaanse accountants breiden dienstenportfolio uit met behulp van moderne technologie

Accountancyfirma’s in de VS leunen zwaar op techniek om hun activiteiten uit te voeren en uit te breiden, aldus het Journal of Accountancy vandaag. Dat baseert zich op de bevindingen van de 2014 MAP Survey van de AICPA ( American Institute of CPA’s) en de Texas Society of CPAs.

De Management of Accounting Practice Survey 2014 ( eens in de twee jaar uitgevoerd) ondervroeg dit keer ruim 1750 firma’s, waarmee dit het grootste benchmarkonderzoek ter wereld is.

Inmiddels onderhoudt ruim 77% van de Amerikaanse accountancy’s een actieve website – 2010 was dat nog 60%. De meeste nieuwe klanten melden zich na een nabije accountant gegoogled te hebben – een niet onbelangrijk motief om zich als adviseur professioneel te presenteren op het web.

Het percentage accountants dat gebruik maakt van cloud-based softwaresprong met bijna 20 punten omhoog tot 48%. Vooral kleinere ondernemingen vertoonden een indrukwekkend innovatievermogen; van de firma’s met een omzet < $ 200.000 gebruikt 54% cloud-based toepassingen, terwijl ruim 60% zijn back-up via de cloud maakt. Zij maken ook meer gebruik van teleconferencing en Skype etc. dan grotere kantoren.

Bron: www.journalofaccountancy.com

Gerelateerde artikelen