Alfaversie Nederlandse Taxonomie 10.0 (2016) gepubliceerd

Het SBR Programma heeft de eerste alfa versie van de Nederlandse Taxonomie voor het aanstaande jaar gepubliceerd. De officiële releasedatum van de nieuwe Nederlandse Taxonomie is meestal rond 1 december, maar is dit jaar voor het eerst vervroegd naar 19 november 2015. Voorafgaand aan deze definitieve versie, worden altijd een alfa- en een bètaversie gepubliceerd.

De publicatie van de bètaversie van de Nederlandse Taxonomie is dit jaar vervroegd en zal in plaats van 1 november op 25 september 2015 gepubliceerd worden. De alfa versie van de Nederlandse Taxonomie 2016 is genaamd10.0.a.2 en is voorzien van aanvullende documenten, zoals voorbeeld instances, releasenotes en FRIS documentatie.

Deze versie bevat alleen de rapportages bestemd voor de Belastingdienst, waaronder de aangifte OB, opgave ICP, suppletie OB en het Service Bericht Aanslag OB over 2016, de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting 2015, de Service berichten IHZ, ZVW, en VPB over 2015, de rapportages voor de aanwijs- en uitstelregeling IB/VpB 2015, de vooringevulde aangifte 2015, de Mini One Stop Shop en uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto.

De rapportages voor Toeslagen, het Service Bericht Toeslagen en de Erfbelasting zijn uit deze taxonomie verwijderd. De specificaties voor Toeslagen en Erfbelasting zullen voortaan als extensie uitgebracht worden.

Kijk voor alle Taxonomie bestanden op de NT2016 pagina van de website van het SBR Programma.

Gerelateerde artikelen