AFM schaft personeelskorting hypotheken af

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de personeelskorting bij het afsluiten van een hypotheek per 1 april van dit jaar afgeschaft voor nieuwe medewerkers. Dat bevestigde een woordvoerder van de AFM zaterdag.

De toezichthouder heeft daarnaast de intentie de personeelskorting ook voor medewerkers die al voor 1 april in dienst waren af te schaffen. Dat wordt als onderdeel meegenomen bij de herijking van de arbeidsvoorwaarden, aldus de woordvoerder.

De AFM wilde eerder de regeling ongemoeid laten omdat die zou passen bij marktconforme arbeidsvoorwaarden. Maar inmiddels zijn de meeste verzekeraars en banken al gestopt met deze personeelskorting.

De toezichthouder had al in haar eerder dit jaar gepubliceerde jaarverslag aangekondigd de arbeidsvoorwaarden voor zowel nieuwe als bestaande contracten waar nodig te zullen versoberen en moderniseren ‘om daarmee in de pas te blijven lopen bij de versobering en modernisering waar breder in de financiële sector om wordt gevraagd’.

In 2013 maakte twee derde van de AFM-medewerkers gebruik van de ‘rentecompensatieregeling’. De in totaal verstrekte korting bedroeg bijna 1 miljoen euro.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen