AFAS legt de eVerbinding

Vanaf vandaag is eVerbinding beschikbaar in de software van AFAS. Hierdoor kunnen facturen niet alleen via e-mail, maar ook via eVerbinding verzonden worden.

Productmanager Henk van der Schuur legt uit: ‘We merkten een behoefte bij onze klanten voor de ondersteuning van eVerbinding. Vooral bij accountants en administratiekantoren, die doorgaans veel facturen te verwerken hebben. We hebben het daarom mogelijk gemaakt om verkoop- en inkoopfacturen als e-Factuur via eVerbinding te verstrekken of verwerken.’

Deze e-Factuur wordt nog steeds volledig automatisch gegenereerd in UBL2.1-formaat, maar kan vanaf nu niet alleen via e-mail verstrekt worden, maar ook via eVerbinding. eVerbinding meldt het bedrijf aan in het e-facturatienetwerk PEPPOL, waardoor het bedrijf bereikbaar is voor iedereen die e-facturen verzendt. Via eVerbinding kunnen de facturen in de software worden afgeleverd en verwerkt, ook van andere softwareleveranciers.

Het werken met eVerbinding heeft nog een aantal andere voordelen zoals een extra beveiligingslaag, en een UBL-viewer die het PDF-bestand op termijn overbodig zou kunnen maken. Ook is het mogelijk om een machtiging aan de intermediair (zoals een accountant) te geven, zodat deze direct een kopie in de administratie ontvangt.

Gerelateerde artikelen