Advocaat ‘zette waakhond in’ tegen accountant

Een ongefundeerde klacht bij de deken van de orde van advocaten kwam als een boemerang terug. De accountant die deze klacht uiteindelijk introk, was vrijdag gedaagd voor de tuchtrechter voor accountants.

De klachtprocedure tegen de AA is een rechtstreekse reactie van de advocaat die zelf eerst een klacht aan zijn broek kreeg. Die klacht bij de deken van de orde van advocaten werd door de AA ingetrokken. Hij meende in een emotionele opwelling de procedure gestart te zijn en zag er van af.

Wat de raadsman steekt, is dat de klacht wel maar de beweringen zelf niet zijn ingetrokken. De advocaat zou een dreigende houding hebben aangenomen door aanwezig te zijn bij een aandelenvergadering namens een cliënt, was een van die klachten. Hij zou zelfs zijn waakhond hebben meegenomen. ‘Onzin: mijn hond is al 5 jaar dood.’ Een accountant die door de advocaat als getuige in een procedure was opgeroepen, zou door de AA bedreigd zijn met ook een klachtprocedure.

Volgens de advocaat was de klacht tegen hem gebaseerd op leugens. ‘Naar mijn mening bestaan er ernstige bezwaren jegens het handelen van deze accountant.’ De gedaagde was niet op de zitting aanwezig. Een weerwoord werd dan ook niet gegeven.

De Accountantskamer doet over circa 10 weken uitspraak.

Zaaknr. 15/352

(Door: Michiel Satink/Juridisch Persbureau Zwolle)

Gerelateerde artikelen