Acht van de tien Britse financials verwacht dit jaar salarisverhoging en/of een betere baan

Binnenkort worden er wereldwijd weer beoordelingsgesprekken gevoerd - 79% van door recruiter Robert Walters ondervraagde financials in Groot Brittannië verwacht daarna een hoger salaris.
Vooral in het welvarende zuidoostelijk deel van het Verenigd Koninkrijk, inclusief London, zijn de medewerkers van de afdeling Financiën optimistisch. Bijna 90 % (in de City zelf 85%) verwacht een forse verhoging; in de Midlands en het noorden liggen die percentages lager. Volgens Robert Walters denkt meer dan een derde aan zo’n 10% meer dan vorig jaar.
 
Liefst twee derde verwacht zelfs een bonus, die 44% vorig jaar moesten missen. 31% kreeg vorig jaar trouwens geen cent erbij, zo blijkt.  
De financials zijn ook optimistisch over hun loopbaanvooruitzichten. 35% meldt opgewekt al op zoek te zijn naar een nieuwe en hogere functie, een op de vijf denkt dat ze over een jaar zover zijn.
 
Volgens Robert Walters moeten Britse bedrijven dus rekenen op een fors verloop onder de financieel-administratieve medewerkers. En zal het aantrekken en behouden van talent de nodige aandacht en investeringen vergen.
Gerelateerde artikelen