Achilles’29 beboet vanwege ontbrekende accountantsverklaring

De Licentiecommissie van de KNVB heeft de Groesbeekse voetbalclub Achilles’29 een boete opgelegd van € 35.000 voor het niet tijdig inleveren van de alle stukken bij de halfjaarcijfers. Achilles ’29 heeft tweemaal niet tijdig voldaan aan de eis om halfjaarcijfers voorzien van een beoordelingsverklaring in te dienen.

“De continuïteitsverklaring van de accountant ontbrak op de afgesproken datum, omdat zonder financiering de investeringsplannen en de aangedragen groeimodellen niet haalbaar zouden zijn. Achilles heeft de boete bestreden, maar de beroepscommissie wijzigde het oordeel niet,” zo stelt de club in een verklaring.

Volgens de club houdt het te laat aanleveren van de accountantsverklaring verband met het feit dat de gemeente Berg en Dal ervoor koos niet garant te willen staan voor een lening die Achilles’29 wilde afsluiten. De gemeente beschouwde de garantstelling als subsidie. Daardoor moest de club doorschakelen naar een puur bancaire lening, zonder gemeentegarantie. “Een en ander verliep voorspoedig totdat in de eindfase van het traject op 1 dag achtereenvolgens berichten in de pers verschenen over opnieuw grove fouten bij FC Twente, grote financiële problemen bij Fortuna Sittard met als gevolg dat de club het seizoen niet zou kunnen afmaken en het faillissement van WKE. De bank kwam aan het eind van die dag met het bericht dat men bij nader inzien afzag van de financiering aan Achilles’29. Dat betekende voor het bestuur dat er nog een keer om- en doorgeschakeld moest worden, maar daardoor werd de verklaring van de accountant wel te laat aangeleverd. Omdat de termijn overschreden was, werd op formele gronden de boete opgeleg, aldus Achilles‘29.”

• Licentiecommissie legt Achilles ’29 sancties op

Gerelateerde artikelen