Accounting and Technology Survey: kantoren gebruiken weinig nieuwe technologie en tools

Workflow-software is een van de belangwekkendste nieuwe ontwikkelingen volgens de Accounting Firm Operations and Technology survey, die zojuist verschenen is.
Desondanks noemt 38% van de deelnemers het concept ‘workflow ‘in het geheel niet. 
De ‘accounting and technology’ survey werd voor de tweede keer georganiseerd in samenwerking met CPA Trendlines. Aan de deelnemers werden 86 vragen voorgelegd, de antwoorden werden vergeleken met die van vorig  jaar. Deelnemers kwamen uit alle staten van de VS , en hun aantal verdubbelde. 
 
Gevraagd naar de grootste ‘uitdagingen’ voor hun kantoren, antwoordde bijna de helft van de deelnemers: nieuwe klanten werven. Andere veelgenoemde issues waren het zoeken en identificeren van mogelijkheden om het werk effectever te maken en kosten te besparen; 30% noemden daarbij dus workflowsoftware en meldden dat ze het niet eenvoudig vonden de juiste keus daarin te maken.
 
Vier op de tien kantoren erkende helemaal geen workflowsoftware te gebruiken en aanschaf ook niet te overwegen; een op de vier zei geen workflowsoftware te gebruiken maar daar wel over   “na te denken”. 
 
Ook andere tools, zoals applicaties om de diverse mobiele apparaten  te beheren, voor office management, time & billing systemen of CRM-software  blijken slechts sporadisch echt gebruikt te worden. Nog niet de helft maakt gebruik van boekhoudprogramma’s in ‘de cloud’ en er is geen duidelijke tendens om dat wel te doen te ontdekken bij de niet-gebruikers.
 
Gevraagd naar de leveranciers met de meeste impact op het werk van en in de kantoren noemden de gebruikers:
Productiviteit verhogend:  Intuit QuickBooks
De meeste toegevoegde waarde leverend: de systemen en toepassingen van  CCH van Wolters Kluwer 
Risicomanagement: Thomson Reuters
Het rapport is als e-book te verkrijgen via de CPA Trendlines winkel.
Gerelateerde artikelen