Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2015 opgesteld

Voor het NBA-project ‘Maatwerk voor het MKB’ is het ‘Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2015’ opgesteld. Het nieuwe protocol is het samengesteld door de NBA, de Expertgroep CBM van het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK), het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM en de brancheorganisaties in de sector

Het protocol vervangt de versie van 2014. Naast een update van de informatie zijn in het protocol diverse verduidelijkingen aangebracht. Onder andere bij de uitvoering van de steekproef, de combinatie met rapportage aan een brancheorganisatie en hoe te handelen bij een v.o.f. of maatschap. De beoordeling is gedaan door een klankbordgroep van mkb-accountants en als uitvoerbaar aangemerkt door de NBA-werkgroep COPRO.

Het protocol is voor alle curatoren, bewindvoerders en mentoren die vallen onder het Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren (CBM). Het beschrijft zowel de werkzaamheden voor de jaarrekening als het onderzoek naar de naleving van de kwaliteitseisen van het Besluit.

Daarnaast staan in het protocol diverse handige modellen voor de accountant. Het protocol valt onder het deelproject ‘Maatwerk voor het mkb’ van de implementatie van het rapport ‘In het Publiek Belang’.

• Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2015

Gerelateerde artikelen