Accountantsketen PIA neemt boekhoudpakket Cashaca over

Met de deal haalt de Vlaams-Nederlandse PIA Group ook AI-kennis binnen

De accountantsketen PIA Group heeft de boekhoudapplicatie Cashaca overgenomen van het gelijknamige Belgische bedrijf. PIA groeit hard in Nederland en België door de overname van accountantskantoren. De overname van een boekhoudpakket is een nieuwe activiteit.

  • PIA Groep gaat het boekhoudpakket Cashaca samenvoegen met eigen boekhoudsoftware
  • Vooral zzp’ers worden hiermee bediend
  • Met de transactie haalt PIA ook AI-kennis binnen 
  • Persoonlijk advies aan klanten wordt hiermee vergemakkelijkt

Cashaca richt zich op zzp’ers en zal bij PIA Group in België worden samengevoegd in een boekhoudservice. Door deze overname en het groeiende aantal lokale kantoren wil PIA Group de boekhouding voor zzp’ers persoonlijker maken.

Met de overname van Cashaca haalt PIA Group ook AI-kennis binnen. Die moet in de mogelijkheid bieden voor meer proactief advies aan de klanten.

(tekst loopt door onder het blok)

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

PIA hoopt dat de overname ook soelaas biedt voor de klantenstop die veel accountantskantoren doorvoeren als gevolg van personeelsgebrek. Starters en zzp’ers moeten noodgedwongen uitwijken naar online applicaties om hun administraties te verzorgen.

Cashaca-oprichter Peter Loomans blijft na de overname aan boord. Hij wordt partner van PIA Group en krijgt een zetel binnen het digitale expertise team. PIA Group streeft ernaar de jaarlijkse omzet van Cashaca in drie jaar tijd te vervijfvoudigen.

In 2019 had PIA Group een geconsolideerde omzet van 25 miljoen euro met 200 werknemers. Tegen het einde van 2024 zal de groep, met 1.700 medewerkers, naar verwachting een geconsolideerde omzet van meer dan 250 miljoen euro realiseren.

Gerelateerde artikelen