Accountantskantoren nemen liever jonge schoolverlaters aan

Britse accountants concluderen dat jongeren die afzien van een HBO/academische studie flexibeler zijn en meer gericht op het maken van carrière, dan afgestudeerden aan een hogere opleiding.
Grotere kantoren in het Verenigd Koninkrijk blijken de laatste tijd honderden jongeren aan te nemen die na de middelbare school bewust afzien van een hogere opleiding. Volgens de HR-verantwoordelijken zijn die schoolverlaters veel ‘hungrier’ en blijven ze langer in dienst dan de kandidaten die zich melden na een HBO- of academische studie te hebben voltooid. Die laatste categorie heeft al ’te’ vastomlijnde ideeën over wat ze van een baan verwachten en wat ze erin willen steken, meer in elk geval dan de – nog kneedbare – ‘flexibeler’ schoolverlaters, die een interne opleiding volgen. 
 
De andere kant van de medaille is dat het aanbod van ‘gewilde’ afgestudeerden, zoals wiskundigen, zo gering aan het worden is, dat de concurrentie onder aanstaande werkgevers enorm is. 
Deloitte UK kondigde deze week nog aan dat het verwacht dit jaar twee keer zoveel schoolverlaters (200) in dienst te nemen, naast 1200 vers afgestudeerden.  PwC verdriedubbelde de laatste jaren het aantal nieuwe medewerkers dat direct van school kwam.
 
Gerelateerde artikelen