Accountantskamer haalt RA jaar door in register

De Accountantskamer heeft een RA de maatregel van doorhaling van de inschrijving in het register voor de duur van een jaar opgelegd. De tuchtrechter verklaarde de klacht van de NBA over tekortkomingen in het intern stelsel van kwaliteitsbeheersing van de accountantspraktijk van de RA in alle onderdelen gegrond.

De klacht was erop gebaseerd dat bij een periodiek onderzoek in oktober 2013 geconstateerd werd dat de RA de voor hem geldende gedrags- en beroepsregels heeft overtreden, omdat de accountantspraktijk van betrokkene, waarin assurance- en aan assurance verwante opdrachten werden uitgevoerd, niet beschikte over een intern stelsel van kwaliteitsbeheersing dat voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld.

Deze tekortkomingen deden zich voor in de dossiers van elk van de drie bij dat periodiek onderzoek getoetste opdrachten, te weten een controleopdracht, een samenstellingsopdracht en een opdracht tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden met betrekking tot financiële informatie.

Gerelateerde artikelen