Accountants-in-business willen meer aandacht in IFAC

Tijdens een recent georganiseerd rondetafelgesprek over de status van het beroep werd gepleit voor meer aandacht van de International Federation of Accountants (IFAC) voor dit deel van de beroepsgroep.
Jeff Thomson, president en CEO van het Institute of Management Accountants (IMA) in de VS, stelde tijdens de bijeenkomst vast dat niet meer dan 5% van het budget van IFAC ingezet wordt, specifiek voor dit deel van het beroepsspectrum. Daarmee sloot hij aan bij eerdere feedback die IFAC de laatste tijd verzameld heeft, en waaruit blijkt dat IFAC inderdaad gezien wordt als vooral gericht op ‘accountants in public practice’.
 
"IMA is al lang een volwaardig lid van IFAC, en we zijn ruim aanwezig in de PAIB [Professional Accountants in Business] Committee, maar dat verandert niets aan het feit dat nog steeds 95%  van het budget opgaat aan standaard-setting, auditing, fiscaliteiten, compliance en zo verder," aldus Thomson. 
 
Volgens de IFAC is het allemaal een beetje overdreven, en is het niet zo gemakkelijk om oprecies te bepalen welke activiteiten van IFAC niet en wel relevant zijn voor de A-i-b.’s. En dat geldt zeker voor de accounting-standaarden, voor integrated reporting en het bevorderen van ‘business reporting’ in brede zin.
 
Gerelateerde artikelen