Accountants zien geen extra lastendruk MKB 

Klachten over regeldruk hangen niet samen met nieuwe wetgeving.

MKB-accountants zeggen dat ze de klachten niet herkennen over toenemende administratieve lasten voor het MKB. Ze verwijzen naar geluiden over deze toenemende lasten door het Wetsvoorstel toekomst accountancysector. 

Maar negen MKB-kantoren die zijn bezocht door de Kwartiermakers, ontkennen dat ondernemers hierover klagen. “Ons is gebleken dat men over het algemeen deze klachten niet goed kan plaatsen”, schrijven de Kwartiermakers in de zesde en laatste voorgangsrapportage, die door minister Kaag van Financiën naar de Tweede Kamer is gestuurd.  “Wij hebben geen concrete voorbeelden gehoord van toenemende regeldruk als gevolg van de maatregelen in het wetsvoorstel.”

De Kwartiermarkers zijn wel op meldingen van regeldruk in het MKB gestuit bij hun rondgang langs accountantskantoren. Maar overlast ontstaat niet door de nieuwe wetgeving. Volgens de Kwartiermakers hangt deze druk samen met bijvoorbeeld het toezicht op de uitvoering van de NOW. “Deze activiteiten staan echter los van de wettelijke controle, waarop de maatregelen in het wetsvoorstel slaan.”

 

Gerelateerde artikelen