Accountants in UK betalen het minst voor een autoverzekering

Vergeleken met andere beroepsgroepen zijn accountants in het Verenigd Koninkrijk het minste kwijt aan hun autoverzekering. Ze betalen de helft van de premie die entertainers betalen.

Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Comparethemarket. Hierin werd onderzocht hoeveel 100 beroepsgroepen gemiddeld betalen voor hun autoverzekering.

Accountants betalen dus het minst (£706 per jaar), gevolgd door ambulancechauffeurs (£738) en rechters (£738). De autoverzekering is het duurst voor entertainers (£1.408), sporters (1.408), dj’s (£1.151) en taxichauffeurs (£1.105).

De uiteenlopende bedragen voor de autopolis worden verklaard vanuit het tijdstip waarop de automobilist waarschijnlijk op de  weg is plus het aantal uren dat ze achter het stuur zitten. Ook wordt de ervaring van de verzekeraars met de claims van de diverse beroepsgroepen meegewogen. 

Dat accountants in de UK de laagste autopremie hebben is trouwens wel opmerkelijk te noemen, aangezien uit onderzoek van verzekeraar First Central vorig jaar bleek dat accountants in het Verenigd Koninkrijk de slechtste automobilisten zijn. Jaarlijks dienen ze meer dan 16.000 schadeclaims in.

Gerelateerde artikelen