Accountants ervaren bovengemiddelde werkdruk

Accountants ervaren een bovengemiddelde werkdruk, zo blijkt uit het onderzoek ‘Beroep en werkdruk in Nederland’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De uitkomsten van het onderzoek zijn gebaseerd op de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2014 en 2015.

Voor alle meest voorkomende beroepen geldt dat de gemiddelde werkdruk tussen 2 ‘soms’ en 3 ‘vaak’ ligt. Koks, artsen, juristen, managers zakelijke en administratieve dienstverlening en leerkrachten in het basisonderwijs hebben volgens de NEA 2015 gemiddeld de hoogste ervaren werkdruk, namelijk van 2,6.

Bovengemiddelde scores op werkdruk (2,5) komen daarnaast voor bij financieel specialisten en economen, algemeen directeuren, accountants, winkeliers en teamleiders detailhandel, kelners en barpersoneel, productieleiders industrie en bouw, specialisten personeels- en loopbaanontwikkeling, psychologen en sociologen, adviseurs marketing, public relations en sales, keukenhulpen, zakelijke dienstverleners, docenten algemene vakken secundair onderwijs, maatschappelijk werkers, vertegenwoordigers en inkopers en gespecialiseerd verpleegkundigen.

De laagste gemiddelde werkdruk (2,1 en 2,0 en lager) hebben werknemers in de volgende beroepen: beveiligingspersoneel, chauffeurs auto’s, taxi’s en bestelwagens, hoveniers, tuinders en kwekers, kassamedewerkers, leidsters kinderopvang en onderwijsassistenten en machinemonteurs.

Gerelateerde artikelen