Accountants dragen $575.000.000.000 bij aan wereldeconomie

IFAC laat zien welke belangrijke rol accountants spelen in de economie en de bestrijding van armoede.
Eerder vandaag werd tijdens de Singapore Accountancy Convention het rapport Nexus 2: The Accountancy Profession—A Global Value Add ten doop gehouden, met de resultaten van een onderzoek dat in opdracht van IFAC werd uitgevoerd door het Centre for Economics and Business Research (Cebr).
 
Voor de eerste maal weet IFAC in dit onderzoek een sterke relatie aan te tonen en te onderbouwen tussen een sterke accountancy-presentie  in een regio en de lokale levensstandaard. Hoe meer accountants in en buiten de business er zijn, hoe hoger het BNP (per hoofd bevolking) is, zo blijkt. De link tussen het aantal accountants in de beroepsbevolking en de score op de UN Human Development Index (HDI), die zaken als levensverwachting, opleiding en inkomen meet, is zelfs nog sterker.
 
De totale waarde, gecreëerd door de beroepsgroep, mag wereldwijd geschat worden op ruim een half biljoen dollar. Professional accountants zorgen voor betere informatievoorziening, betere rapportages, betere monitoring en betere beslissingen die de economie doen groeien. Landen die beschikken over een robuuste accounting-infrastructuur zijn aantoonbaar welvarender, transparanter en meer accountable, aldus het rapport. 
 
Waarvan akte. 
Gerelateerde artikelen