Accountant voelt zich bedreigd door technologie

Accountants vormen de beroepsgroep die het meest bevreesd is dat technologische ontwikkelingen hun baan bedreigen. Dat blijkt uit Brits onderzoek van vacaturesite CV Library.

Meer dan een derde (35%) van de accounting professionals denkt ze hun baan wel eens zouden kunnen verliezen dankzij technologische vooruitgaan. Van alle werknemers in de UK ligt dat percentage op 25. Het onderzoek toont verder aan dat 40 procent het gevoel heeft dat technologie een negatieve invloed heeft op de werk-privé balans. 

Maar de accountants die aan het onderzoek meededen blijken een soort haat-liefdeverhouding met technologie te hebben. Meer dan elke andere beroepsgroep waarderen ze technologie op de werkplek. Een overweldigende meerderheid van 95 procent denkt dat ‘tech-savvy’ zijn ze beter inzetbaar maakt. Dit is aanzienlijk hoger dan het nationale gemiddelde van 86,2 procent.

85 procent van de accountants denkt dat toegang tot en begrip van nieuwe technologieën essentieel is voor succes. Het gemiddelde van alle beroepsgroepen ligt wat dat betreft op 74,5 procent.

Gerelateerde artikelen