Accountant terecht jaar doorgehaald

Een AA die vorig jaar door de Accountantskamer de maatregel van doorhaling voor de duur van een jaar kreeg opgelegd, heeft in hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) zijn gelijk niet weten te halen.

De Accountantskamer oordeelde, na een klacht die werd ingediend door de NBA, dat de accountantspraktijk van de AA niet beschikte over een intern stelsel van kwaliteitsbeheersing dat voldoet aan de daarvoor gestelde normen. Ook heeft de AA niet aan zijn PE-verplichtingen voldaan. De Accountantskamer achtte de maatregel van doorhaling passend en geboden, waarbij de termijn waarbinnen betrokkene zich niet opnieuw in het register kan doen inschrijven werd bepaald op één jaar.

De AA ging bij het CBb tegen de gegrondverklaring van beide klachtonderdelen (onvoldoende kwaliteitsbeheersing accountantspraktijk en niet voldoen aan PE-verplichting) in hoger beroep. Het CBb komt tot de slotsom dat het hoger beroep ongegrond is. Het college is het ook eens met de door de Accountantskamer opgelegde maatregel.

• ECLI:NL:CBB:2016:224

Lees ook:

• Ondeugdelijk stelsel van kwaliteitsbeheersing komt AA duur te staan

Gerelateerde artikelen