Accountancy-studenten winnen afstudeerprijs voor onderzoek in Kenia

Paul de Meij en Stijn Neomagus hebben het beste afstudeerwerkstuk van Avans van het studiejaar 2015-2016 gemaakt en winnen de ‘Avans afstudeerprijs 2016’. Voor het International Livestock Research Institute (ILRI) in Kenia verdiepten ze zich in de directe en indirecte kosten van de organisatie. De twee studenten rondden vlak voor de zomer hun studie Accountancy af bij Avans.

De jury heeft Paul de Meij en Stijn Neomagus tot winnaars gekozen omdat in hun afstudeerwerkstuk breedte en diepgang aanwezig zijn, persoonlijk engagement doorklinkt en het rapport aanbevelingen biedt die van directe waarde zijn. Bij de uitreiking van de prijzen lichtte de jury toe: “We zijn verheugd dat accountancy-studenten een afstudeeronderwerp kiezen met een zo hoog duurzaamheidsgehalte. We zijn onder de indruk van de mate waarin de auteurs zich hebben ingeleefd in de lokale omstandigheden van de organisatie die ze hebben bestudeerd. De auteurs behandelen de accountancy-aspecten op gedegen wijze, maar betrekken ook cultuur- en bureaupolitieke aspecten in hun conclusies en adviezen.”

Paul de Meij werkt inmiddels in Utrecht als accountant. Stijn Neomagus studeert verder aan de Universiteit van Tilburg.

Avans-tijdschrift Punt publiceerde interviews met alle genomineerden van de Avans Afstudeerprijs. Paul de Meij en Stijn Neomagus vertelden onder andere over hoe het was om in Kenia onderzoek te doen.

Gerelateerde artikelen