Accountancy-reus EY ‘wil niet concurreren met advocatenkantoren’, maar intussen…

Alhoewel EY UK zijn juridische dienstverlening blijft uitbreiden, ontkent het dat het van plan is actief de concurrentie met de grote advocatenkantoren aan te gaan.
Een maand geleden kondigde EY Uk aan, dat het een ‘legal transactions’ team gaat opstarten in Manchester, en dat daartoe senior corporate lawyers Paul Devitt en Richard Thomas over zullen komen van advocatenkantoor Addleshaw Goddard
 
EY is al de derde van de Big 4, die in het VK een ‘alternative business structure’ licentie heeft ontvangen van de Solicitors Regulation Authority, waardoor het juridische diensten kan en mag verlenen.
Hun ‘UK legal services’ team in London bestaat inmiddels uit 25 medewerkers, waaronder vijf partners – die vorig jaar £727.000 de man verdienden! Philip Goodstone, die de juridische poot leidt, kondigde aan dat EY deze dienstverlening zou uitbreiden ‘naarmate de vraag ernaar stijgt’. 
Het aantal juristen onder de EY-medewerkers is sinds 2009 gegroeid tot bijna 1500. Het aantal landen waarin EY juridische diensten verleent groeide van 19 in 2010 tot 66 in 2015. Tegen 2016 wil EY hiermee in 80 landen actief zijn.
EY Global Law leader Cornelius Grossmann zei dat EY “altijd talent verwelkomt, individueel, als teams of ook in de vorm van complete kantoren”.  Hij verwacht dat China een belangrijke markt wordt; alleen in de VS kan EY geen advocatuur-diensten leveren, omdat de Amerikaanse wet dit niet toestaat.
 
Gerelateerde artikelen