Accon avm: tempo van veranderingen versneld

De AFM heeft een negatief totaaloordeel over de mate van voortgang bij de controlepraktijk van accon■avm. Bestuur en raad van commissarissen van de controlepraktijk hebben begrip voor het eindoordeel en blijven ervan overtuigd dat de deadline voor de verbetermaatregelen in 2018 conform planning wordt behaald.

Dit meldt accon■avm in een reactie op het AFM-rapport over de kwaliteit bij OOB-accountantsorganisaties. Volgens accon■avm is er nog veel werk te verzetten is op zowel structuur- als cultuurelementen. Op een aantal aspecten is het tempo van de veranderingen dan ook verder versneld.

“Positief is, dat de AFM in de optiek van accon■avm geen fundamentele blokkades ziet, maar voornamelijk operationele uitdagingen. accon■avm is de enige onderzochte accountantsorganisatie zonder partnerstructuur, maar met een stichting als eigenaar. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de vaak ingrijpende maatregelen om de winstgerichte cultuur te nuanceren, niet van toepassing. De organisatie neemt de constateringen van de AFM ter harte en versnelt op een aantal aspecten de inspanningen. De AFM heeft in het kader van de rapportage ook de kwaliteit van een aantal wettelijke controles onderzocht van de ‘Big Four’-kantoren. accon■avm is niet betrokken in dit onderzoek en heeft hier dan ook geen mening over,” aldus het accountantskantoor.

Gerelateerde artikelen