ACCA en IMA publiceren rapport over Enterprise Risk Management

De Association of Chartered Certified Accountants en het Institute of Management Accountants vertellen hoe bedrijven zich kunnen wapenen tegen disruptie - met ERM.
Het ACCA/IMA rapport is geschreven door Dr. Paul L. Walker, professor of accounting and taxation aan St. John’s University in New York. Hij legt uit hoe ondernemingen disruptieve ontwikkelingen zoals recessies en groeiende concurrentie kunnen voorzien, en hoe ze erop moeten reageren. Hij beschrijft daarnaast een reeks tools die ingezet kunnen worden om een beter begrip te krijgen van de risico’s en hoe je je business model verrijkt zodat je op risico’s voorbereid bent.
 
Een manier om met risico’s om te gaan is Enterprise Risk Management toepassen – ook voor ondernemingen die zelf in hun sector disruptieve vernieuwing ambiëren.
Een beter begrip van de afdeling Finance voor de gevaren en kansen van risico’s kan het verschil maken tussen succes of falen, en daarom moet juist Finance minder angstig zijn voor risico’s en hoe je daar mee omgaat.
 
Het rapport kan hier gedownload worden. 
Gerelateerde artikelen