ACCA en IMA beschrijven de CFO van de toekomst

Ook de Association of Chartered Certified Accountants heeft nu samen met het Institute of Management Accountants onderzocht, welke rol de CFO te spelen krijgt in de finance-afdeling van de toekomst.
Hun rapport, Tomorrow’s Finance Enterprise,  is gebaseerd op de antwoorden van ruim 1600 leden van ACCA en IMA; wereldwijd gevraagd naar hun mening over de noodzakelijke competenties, kennis en vaardigheden van CFO’s nu en in de toekomst.  
 
De belangrijkste ontwikkelingen die de respondenten zien zijn volatiliteit en risico(beheersing); strategieontwikkeling ondersteund door een kwalitatief betere inbreng van Finance; meer aandacht voor  immateriële bijdragen aan het creëren van echte waarde; nieuwe technologie en beter opgeleide en toegeruste financiële professionals.
 
Volgens ACCA gaat het inde nieuwe (kennis)economie om nieuwe vormen van activa die het echte verschil maken, zoals gegevens, daarvan gemaakte informatie, merk(waarde) en talent(ontwikkeling en –behoud). En daarbij zijn andere competenties en vaardigheden nodig dan voor de traditionele ex-post boekhouding. 
Gerelateerde artikelen