‘ABN wil meer samenwerken tegen cybercrimineel’

ABN AMRO wil dat grote Nederlandse bedrijven vaker samen optrekken in het tegengaan van digitale criminaliteit en vandalisme.

Dat meldt het FD. De bank brengt maandag bedrijven uit verschillende sectoren bijeen om het over de uitwisseling van informatie te hebben. Daaronder zijn cyberveiligheidsdirecteuren, chiefs information security officers (ciso’s) van supermarktconcern Ahold Delhaize, de Volksbank en KPN.

Het samenwerkingsverband moet uiteindelijk leiden tot een betere digitale beschermingswal waar niet alleen de grote bedrijven zelf, maar ook kleine ondernemingen en particulieren van profiteren, stelt Christian Bornfeld, chief innovation & technology officer bij ABN AMRO.

De uitwisseling van kennis en ervaringen gebeurt nog weinig tussen verschillende sectoren en bedrijven. Daardoor is het mogelijk dat een telecomprovider bijvoorbeeld merkt dat er vreemde datastromen naar de betaalapp van klanten lopen, maar dat de bank daar niet over ingelicht wordt.

De plannen voor structurele samenwerking in cyberveiligheid tussen de technische top van de bedrijven bevinden zich nog in een pril stadium.

(ANP)

Gerelateerde artikelen