Aandeelhouders Value8 blij met uitleg over boekhouding

De uitleg van topman Peter Paul de Vries over de financiële situatie van Value8 heeft aandeelhouders gerustgesteld. Bij de aandeelhoudersvergadering in Amsterdam woensdag ging Value8 uitgebreid in op de ontstane onrust over de boekhouding. De waarde van Value8 steeg tijdens de vergadering met ruim 7 procent op de beurs. In de weken sinds een kritische publicatie over de boekhouding kelderde het aandeel met ongeveer 30 procent.

Een van de verwijten die aan Value8 was gemaakt was dat een deel van de winst toe te schrijven was aan onbetrouwbare papieren herwaarderingen van een aantal minderheidsbelangen van Value8. Volgens De Vries verplichten de boekhoudkundige regels van IFRS het bedrijf daartoe.

Tijdens de vergadering gaf De Vries antwoord op dertig veelgestelde vragen aan het bedrijf. Zo splitst het bedrijf de 7 miljoen euro aan ongerealiseerd koersresultaat uit over zijn verschillende investeringen. Ook zegt Value8 dat het operationeel winstgevend is en gaat het in op ontwikkelingen rondom NoviSource, Source Group, Sucraf en OIM.

Verder was het volgens Value8 ‘beter geweest’ om verschillende herbenoemingen, waaronder die van topman De Vries, al tijdens de huidige aandeelhoudersvergadering te behandelen. ‘Wij hadden initieel de verwachting dat we zeer spoedig na de aandeelhoudersvergadering meer benoemingen in het bestuur en de raad van commissarissen zouden kunnen melden. Helaas liep dit proces enige vertraging op, waarna de bijzondere aandeelhoudersvergadering alsnog is uitgeschreven.’

Lees ook:

(ANP)

Gerelateerde artikelen