55+ vrouwen zijn de beste strategen

PwC constateert dat de meeste organisaties niet beschikken over (voldoende) strategen die echte transformaties kunnen bewerkstelligen. De beste vind je onder vrouwen van boven de 55.
Slechts één op de tien organisaties slaagt er in ‘leiders’ te identificeren met de juiste set competenties  en ervaring  om hen door en uit kritieke situaties te sturen, constateert PwC, ‘op basis van onderzoek’. 
 
Hun rapport getiteld The hidden talent: Ten ways to identify and retain transformational leaders stelt vast dat, zowel in de publieke als in de private sector, het gros van de op het oog succesvolle managers niet in staat is om andere en crucialere problemen op te lossen dan de gewone alledaagse. 
 
Slechts 8% beschikt over de juiste strategische competenties en skills om problemen die van wezenlijk belang zijn voor het voortbestaan van de organisatie het hoofd te bieden. En die vind je vooral… onder vrouwen van boven de 55, zo blijkt. 
 
“Gewone problemen zijn niet zo moeilijk op te lossen, en meestal bereik je daarover snel consensus, en kun je je oude en vertrouwde instrumentarium en interventies inzetten,” zegt  Jessica Leitch, consultant bij PwC People & Organisation. “Maar bij echt wezenlijke strategische uitdagingen, zoals een nieuwe concurrent die de markt opstoomt en met nieuwe technologie de prijzen halveert, dan staat de gemiddelde manager met de mond vol tanden.”
 
PwC schetst in het rapport hoe een organisatie met succes meer strategisch leiderschap kan kweken én behouden. 
Gerelateerde artikelen