5 interessante start-ups voor de MKB-accountant

Wie de Accountancy Expo al eens heeft bezocht, weet de grote bedrijven en bekende spelers op de markt meestal wel te vinden. Maar kent u deze kleine start-ups al?

De grote spelers in de MKB-accountancy, die kent u wel. De kleinere, innovatie bedrijven en applicaties zijn vaak minder snel te vinden. Op de Accountancy Expo op 20 juni hebben we een aantal interessante nieuwkomers. Hieronder verzamelen we de interessantste start-ups voor de MKB-accountant.

Datawear

Datawear wil online samenwerken met de klant makkelijker maken. Met Mijn Kantoorapp automatiseert het bedrijf administratieve processen, bestanden en data. Denk aan klantenadministratie, het productiepakket, (samenstel)dossiers of het aangiftepakket.

Het goede nieuws: Mijn Kantoorapp kan gewoon worden gekoppeld met uw huidige systemen. Data uit uw verschillende applicaties worden daardoor makkelijk ontsloten en zichtbaar gemaakt in de app. Dat geeft de accountant meer ruimte voor analyse en advies.

SecInspect           

Even een opfrisser: sinds 1 januari 2017 kunnen bedrijven die een datalek hebben, flink worden beboet via de Meldplicht Datalekken. Bedrijven moeten dus nog zorgvuldiger omgaan met (klant)data en IT-beveiliging.

SecInspect speelt hier handig op in. Deze nieuwe analysetool van het bedrijf Control Solutions analyseert de beveiligingsinstellingen en het gebruikersbeheer van uw besturingssysteem of database en levert in korte tijd een rapportage met risicopunten en verbeteradvies. De tool kan zowel ingezet worden voor de controle van de eigen IT-beveiliging, als voor de beveiliging van uw klanten. 

Lees hier alles over de Accountancy Expo 2017

Integrate 4u

Integrate 4u ondersteunt kantoren die hun bedrijfsprocessen al hebben ingericht binnen de software van AFAS, maar toch wensen hebben die niet te realiseren zijn met AFAS windows, InSite of OutSite.

Integrate 4u helpt bedrijven standaard- en maatwerkkoppelingen te realiseren waardoor de huidige systemen eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan AFAS-software. Daardoor kunnen de huidige bedrijfsprocessen van de MKB-accountant makkelijker geautomatiseerd worden.

SynnoFin           

Het omschakelen naar nieuwe werkwijzen en systemen is niet altijd makkelijk. Dat vraagt tijd. Het online platform SynnoFin snapt dat. SynnoFin ontwikkelde in samenwerking met meerdere accountants een partnerprogramma voor accountantskantoren en verdeelde de ontwikkeling van het kantoor en haar medewerker in zes niveaus.

Het groeimodel begint met een laagdrempelige samenwerking als software (intelligence) partner. Naarmate het programma vordert, staat SynnoFin het accountantskantoor als kennispartner bij, waarbij SynnoFin de accountant ondersteunt bij het geven van bedrijfsadvies en het hanteren van de bijbehorende online tools. Ontwikkeling in stapjes dus: zoals het hoort.

LoanStreet

Uw klanten die groeien, kunnen in veel gevallen wel wat extra ondernemersfinanciering gebruiken. Maar de aanvraag hiervan is tijdrovend en de uitkomst vaak onzeker. De accountant kan daarbij helpen met financieringsadvies. De app LoanStreet van het bedrijf Sparkholder helpt accountants die adviesrol te vervullen.

Op basis van reeds beschikbare data van de klant – bijvoorbeeld uit de boekhouding – achterhaalt de applicatie snel of en hoeveel de klant kan lenen, zowel bij banken als alternatieve financiers. Ook de aanvraag zelf kan worden afgehandeld in de app.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-18-juni-2019″]

 

 

Gerelateerde artikelen