Deloitte UK ontslaat 250 medewerkers wegens onderprestatie

Het is al de derde ontslagronde van Deloitte UK in dertien maanden.

De Britse landenfirma van Deloitte heeft ongeveer 250 werknemers ontslagen die ondermaats presteerden. Vooral adviseurs die te weinig omzetten vlogen eruit. De firma probeert de afvloeiingen stil te houden. Ze zijn niet gecommuniceerd binnen de organisatie noch in de servicelijnen, meldt de Financial Times.

De ontslagen medewerkers hebben een geheimhoudingsovereenkomst getekend over hun ontslag, zo meldt de FT verder. Daar staat dan tegenover dat ze weggaan met een passende ontslagvergoeding.

Het is al de derde ontslagronde van Deloitte UK in dertien maanden. Vooral adviseurs moesten hun koffers pakken. De krant voegt eraan toe dat 749 partners van Deloitte UK nog geen maand geleden een winstuitkering van een miljoen kregen, voor het vierde jaar op rij.

(tekst loopt door onder het blok)

Deloitte zet ook in Nederland het mes in de organisatie. Vooral bij de adviestak sneuvelen banen, ongeveer 120. Medewerkers krijgen een vertrekregeling aangeboden. Een deel van de adviseurs is eerder dit jaar al opgestap

Volglens de FT laten de ontslagen zien dat er nog een spoor van herstel in de adviesmarkt is. Om de gevolgen op te vangen heeft Deloitte wereldwijd een reorganisatie in gang gezet.

Gerelateerde artikelen