Bezoek aan Nederlandse winkels in de lift

Detailhandel

Winkelstraten in Nederland drukker dan ooit: herstel na coronadip

Onderzoeksbureau Locatus heeft vastgesteld dat de winkelstraten in Nederland dit voorjaar aanzienlijk drukker zijn dan voorgaande jaren. Na een flinke dip door de coronapandemie, waarin de passantenaantallen slechts 75 procent van die in 2019 bedroegen, is er nu sprake van herstel. In grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Maastricht zijn er zelfs meer voorbijgangers dan voor de virusuitbraak. Kleinere steden tonen ook herstel, hoewel de aantallen nog onder die van 2019 liggen. Dat meldt het ANP.

  • Winkelstraten in kleinere steden laten herstel zien
  • Omzet retail in eerste kwartaal gegroeid
  • Faillisementen nog gestegen, winkels stoppen op tijd

Omzet detailhandel stijgt: hogere prijzen en meer verkopen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde onlangs dat de omzet van de detailhandel in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent is toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Deze stijging is deels te danken aan hogere prijzen, maar ook aan een opeenvolgend kwartaal van meer verkopen. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

Winkelleegstand neemt toe ondanks drukte

Hoewel de winkelstraten drukker zijn, blijkt uit gegevens van Locatus dat de winkelleegstand juist is toegenomen. In de zomer van vorig jaar stond 6 procent van de panden leeg, maar nu is dit percentage gestegen naar 6,4 procent.

Goed adviseren betekent uw cliënten informeren over relevante informatie en evenementen. Attendeer de CFO’s uit uw netwerk daarom op CFO Day, hét jaarlijkse event voor CFO’s op 30 mei in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Toename faillissementen

De laatste tijd is er een stijging in het aantal faillissementen. Onder andere elektronicaketen BCC en de koopjesketen Big Bazar gingen vorig jaar failliet.

Gerelateerde artikelen