2015 brengt interessante nieuwe technologieën

Dit jaar zal u weer verrassen met een aantal nieuwe ontwikkelingen rond uw pc/laptop. Enkele verwachte technologieën.

Bereid u maar vast voor op de komst van:

Biometrische sensoren
Tegen het eind van 2015 verwacht Intel, nog steeds verantwoordelijk voor de kerncompetenties van de meeste computers, software te leveren die volledig biometrische authenticatie mogelijk maakt. Dat verhoogt de kwaliteit van de beveiliging van uw gegevens – van meer praktisch nut betekent het dat u niet langer tientallen paswoorden hoeft te onthouden en administreren. Apple gebruikt biometrie al om Apple Pay betalingen te autoriseren; de ‘gewone’ pc zal snel volgen. Het spreekt voor zich dat u als jogger al via uw shirt de prestaties van uw lichaam bijhoudt.

Draadloos opladen
Eind dit jaar zult u ook her en der uw laptop kunnen opladen, gewoon door hem op uw bureaublad te zetten. (Opnieuw) Intel heeft zich aangesloten bij de Alliance for Wireless Power, of A4WP, die streeft naar standaardisering van de Rezence magnetic resonance wireless charging technologie. Daarmee wordt het ‘vinden’ van een electriciteitsbron even eenvoudig als nu het opppikken van een wifi-signaal. Cafés, restaurants, vliegvelden en stations zullen als eerste deze service gaan bieden.

Beam het beeld, Scotty!
Intelligente displays (en monitors, bijv. in de klas of vergaderzaal) zullen draadloos verbinding gaan leggen met laptops en tablets, waardoor beamers en dergelijke ouderwetse relicten uit het verleden gaan worden. De achterliggende techniek heet WiGig, een snellere versie van wifi. Qualcomm verwacht dat smartphones en tablets volgend jaar in staat zullen zijn Netflix direct naar een ‘wireless’ TV te sturen.

Creatieve desktops
De beschikbaarheid van intelligente 3d-camera’s en 3d-printers zorgt ook voor interessante nieuwe mogelijkheden. Zoals de Sprout van HP, die er uitziet als een normale all-in-one pc maar allerlei nieuwe imaging en collaboratietools in zich bergt. Zoals een groot touchpad, de Touch Mat, waarop je kunt tekenen maar die ook dient als 3d-scanner. Zet er bijvoorbeeld een beker op, en de camera in de sproiut vertaald het beeld naar een 3d tekening die weer gebruikt kan worden om een 3d-printer aan te sturen – nadat eerst de projector bovenin de Sprout het beeld weer naar de Touch Mat heeft geprojecteerd, waar de designer veranderingen in het ontwerp kan aanbrengen, die weer -enzovoorts. Dell komt in deze trant met een virtueel toetsenbord dat gewoon op uw bureaublad geprojecteerd wordt. OF dat handig zal blijken is de vraag.

Interactieve computers
Computers zullen dus steeds meer kunnen percipiëren (beeld, diepte, stem, vingerafdrukken enz) en daar slimme of onnutte dingen mee doen. Vanaf 2016 zullen pc’s worden uitgerust met 3d camera’s die dingen kunnen herkennen en afstanden kunnen meten.
Combineer dat met Kinect-mogelijkheden en uw pc wordt hands free en interactief. Volgens Intel zal de computer zo ook in staat zijn om te meten of u opgewekt of depri is – en daarop gepast gaan reageren.

Microsoft heeft Windows 10 aangekondigd – waarschijnlijk is dat operating systeem op dit alles voorbereid.

Bron: CIO.com

___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen