10.000 zzp’ers geïnteresseerd in nieuw pensioenfonds

Het ZZP Pensioenfonds, dat vandaag wordt gelanceerd, zorgt voor enthousiaste én terughoudende reacties bij zelfstandigen zonder personeel (zzp), meldt De Telegraaf.
Voorzitter Maarten Post van Stichting ZZP Nederland laat weten dat er meer dan tienduizend zelfstandigen geïnteresseerd zijn in het fonds. Maar of het ook tot echte deelname komt, is volgens De Telegraaf nog maar de vraag. "Er is veel enthousiasme bij onze achterban, maar wij merken ook dat er bij veel mensen argwaan heerst. Zij willen eerst uitzoeken hoe de vork in de steel zit. De pensioenfondsen staan er nou eenmaal niet goed op en daar hebben wij ook last van."
Ons land telt ongeveer 800.000 zzp’ers, waarvan het merendeel geen pensioen opbouwt. Critici plaatsen grote vraagtekens bij het nieuwe pensioenfonds. Zij vrezen voor een debacle, omdat veel zzp’ers geen geld hebben om een pensioen op te bouwen.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen