Nationale Accountancy Awards: Snel van factuur naar rapportage

Na ruim tien jaar werkervaring in de traditionele accountancy, is Syfers Administratie en Advies in 2010 begonnen met het 'nieuwe boekhouden'. Binnen deze nieuwe koers streef Syfers naar meer automatisering, snellere doorlooptijden, lagere tarieven en vaste prijzen. Hierdoor is Syfers in staat om snel van de bron (de factuur) naar het eindresultaat (rapportages en aangiften) te komen. “Doordat veel bedrijven (latente) behoefte hebben aan een vernieuwend concept binnen de accountancy, zijn we de afgelopen vier jaren sterk gegroeid”, aldus Fedor van den Hoek, vestigingsdirecteur van Syfers.
Kunt u een voorbeeld noemen van een klant waarvoor u recent een innovatief project heeft gedaan?
Van den Hoek: “Wij kunnen diverse projecten beschrijven, maar een goed voorbeeld is een digitale boekhoudstraat die we dit jaar hebben ingericht voor fysiotherapiepraktijken.”
Welk project was dit?
“Het viel ons op dat een aantal fysiotherapeuten veel geld kwijt zijn aan de boekhouding, maar hiermee nauwelijks inzicht verkregen in de bedrijfsresultaten. Voor deze praktijken hebben wij de boekhouding geautomatiseerd waardoor er veel geld bespaard wordt en de praktijken periodiek meer inzicht hebben in de bedrijfsresultaten.”
Wat was het resultaat voor de klant?
“Dankzij de digitale boekhoudstraat heeft de praktijkeigenaar iedere maand online inzicht in de belangrijkste KPI’s, zoals de winstmarge per therapeut. Hiervoor hebben we allereerst in samenwerking met de belangrijkste leverancier van declaratiesoftware de administratie van de praktijken gekoppeld aan ons boekhoudpakket. Iedere praktijk heeft een documentatiearchief in de cloud gekregen waarmee alle facturen kunnen worden geüpload en geautoriseerd alvorens ze worden doorgeboekt naar ons boekhoudpakket. De facturen kunnen eenvoudig worden aangeleverd via de app van Syfers. 
In het boekhoudpakket worden bankmutaties automatisch ingelezen door middel van bankkoppeling. Daarnaast kan de praktijkeigenaar eenvoudig zijn betalingen doen vanuit het boekhoudpakket. Ook hebben we met een unieke inrichting van de salarisadministratie gezorgd dat de salariskosten automatisch, en uitgesplitst per medewerker, in de boekhouding terecht komen. Jaarrekeningen, belastingaangiften en eventuele kredietrapportages kunnen automatisch worden ingediend met SBR. Tot slot hebben we met online rapportagesoftware de KPI-rapportage speciaal opgesteld voor fysiotherapiepraktijken.”
___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________
Welke dienst(en) biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood en wat zijn de concrete resultaten hiervan?
“Met name advisering ten aanzien van het automatiseren van de administratieve organisatie van MKB-ondernemers. Denk hierbij onder meer aan het online brengen van de boekhouding alsmede het koppelen van de online boekhoudsoftware met de bedrijfssoftware, salarisadministratie en de bankrekeningen. Het resultaat hiervan is dat onze klanten snel en eenvoudig de boekhouding aan kunnen leveren en ze soms fors besparen op de kosten van die boekhouding. Daarnaast hebben ze via verschillende portalen online beschikking over de bedrijfsresultaten en andere relevante bedrijfsinformatie.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in  de dienstverlening?
“Allereerst worden met de applicatie Basecone meer dan 150.000 documenten digitaal verwerkt. Verder worden de administraties verwerkt met het programma Twinfield en maken we voor rapportages gebruik van rapportagesoftware. Het programma Caseware gebruiken we als rapportgenerator en digitaal dossier voor de jaarrekeningen. Aangiften en jaarrekeningen worden ingediend in het SBR-format en geaccordeerd via onze portal van Pinkweb.”
Gerelateerde artikelen