Deloitte boekt recordomzet van $36,8 miljard

De omzet van het wereldwijde netwerk van Deloitte is in het boekjaar dat eindigde op 31 mei 2016 uitgekomen op $36,8 miljard. Dit betekent een groei van 9,5 procent vergeleken met het jaar ervoor, zo meldt Deloitte vandaag.

Alle vijf ‘takken van sport’ waarin Deloitte actief is (Audit, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory en Tax & Legal) zaten wereldwijd in de plus. Zo groeide de omzet van Risk Advisory met 22,5 procent, Consulting pluste met 10,8 procent en Tax & Legal zag de inkomsten met 10 procent toenemen. Deloitte maakte vandaag nog niet bekend wat de cijfers van Audit en Financial Advisory zijn.

Het aantal medewerkers van Deloitte groeide in het afgelopen boekjaar met 8,5 procent. De firma nam 72.000 nieuwe professionals aan. In totaal staan er nu 244.400 medewerkers op de loonlijst.

Of deze sterk groei van de omzet betekent dat Deloitte wereldwijd weer het grootste accountantskantoor wordt, is nog niet bekend. Momenteel draagt PwC die titel. Naar verwachting maakt deze firma volgende maand haar wereldwijde resultaten bekend.

Gerelateerde artikelen