De 30%-regeling

Extraterritoriale werknemers (ingekomen of uitgezonden) kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Hiermee kunnen zij extraterritoriale kosten onbelast vergoed krijgen tot ten hoogste 30% van het loon.

Een ingekomen werknemer komt in aanmerking voor de 30%-regeling indien aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
1. De werknemer is vanuit het buitenland aangeworven of naar Nederland uitgezonden.
2. De werkgever dient in Nederland te zijn geregistreerd als inhoudingsplichtige voor de loonheffing.
3. De werknemer was in de twee jaar voor de tewerkstelling in Nederland, woonachtig op meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens. Van die twee jaar mag hij minder dan acht maanden dichter bij de grens hebben gewoond.
4. De werknemer bezit een specifieke deskundigheid die aangetoond wordt door het voldoen aan de salariseis. Het belastbaar loon dient meer dan € 36.705 (2015) per jaar te bedragen.

Als uitgezonden werknemers kunnen bepaalde ambtenaren kwalificeren alsmede werknemers naar door de Minister aangewezen landen.

Voor de vergoeding van extraterritoriale kosten geldt een gerichte vrijstelling. Naast de maximale 30%-vergoeding mag ook het bedrag aan schoolgelden voor internationaal onderwijs onbelast worden vergoed.

De 30%-regeling kan worden toegepast na afgifte door de Belastingdienst van een beschikking. De regeling geldt in beginsel voor een periode van 8 jaar.

————————————————————————————————————————

Dit overzicht bevat een deel van de informatie uit één van de vele handige themapagina’s uit Navigator, de online portal van Wolters Kluwer. Op deze themapagina vindt u bovendien verwijzingen naar relevante wetteksten, jurisprudentie, literatuur en modellen. Een ideaal vertrekpunt voor abonnees op Navigator.

(Bron: Wolters Kluwer

 

Gerelateerde artikelen