Nationale Accountancy Awards: Patrick Hermans van STYB Bedrijfsondersteuning helpt bedrijven toekomstgericht sturen

STYB is specialist in administratieve ontzorging. Waar accountants doorgaans terugkijken in de tijd wil STYB zijn klanten een real-time inzicht geven in hun financiële administratie. Dat doet het door slim gebruik te maken van ICT. Patrick Hermans, directeur van STYB: “Met onze app kunnen klanten proactief toekomstgericht sturen.”
 
Kunt u een voorbeeld noemen van een klant waarvoor u recent een innovatief project heeft gedaan?
“Voor AMI kappers, een franchiseorganisatie in de retailbranche met 76 vestigingen, hebben we een financiële app gebouwd. Op basis van onze bestaande STYB-app. Hiermee kunnen ze op ieder moment een bijgewerkte administratie inzien. Vanuit ons boekhoudsysteem koppelen we onder andere met kassasoftware en lezen we bankgegevens automatisch in. Vervolgens koppelen we diverse managementrapportages vanuit het boekhoudsysteem door richting de app. Veel accountants zeggen iets over het verleden. Als je iets over de toekomst wilt zeggen, moet je weten wat de stand van zaken nu is. Dat kan met onze app. Deze financiële gegevens maken we toegankelijk op de pc, maar ook op de mobiele telefoon en tablet.” 
 
___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________  
 
Welk project was dit?
“De app hebben we bij AMI kappers voor het eerst in hun eigen look en feel vormgegeven. Met eigen logo, kleurstelling, contactgegevens, social media-gegevens en eigen specifieke financiële analyses. We maken een prognose voor wat AMI binnen een jaar moet omzetten en dat per dag. Dat is zichtbaar in de app. Franchisenemers kunnen dus aan het einde van de dag precies zien wat ze hebben gedraaid ten opzichte van de prognose. Ze krijgen een winst- en verliesrekening die tot op de dag van vandaag bijgewerkt is. En aan het eind van het jaar kunnen ze met één druk op de knop de jaarrekeningen uitdraaien.”
 
Wat was het resultaat voor de klant?
“Onze focus ligt op de retailer, dat zijn vaak wat kleinere bedrijven die niet controleplichtig zijn. Wat ze willen, is controle op hun bedrijfsvoering. Daarvoor moeten ze eerst alle financiële gegevens inzichtelijk hebben, real time. Dat kan met onze app. De app is opgebouwd uit een financieel en een crm-deel. De klant kan zien wat zijn kosten zijn ten opzichte van de benchmark. Zo kan hij sturen op kosten en rendement. Dat levert geld op.”
 
Welke dienst(en) biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood en wat zijn de concrete resultaten hiervan? 
“Digitale klantportals. Voorheen kreeg een klant de jaarrekening. Dat was een boekwerk, mooi in een ringbandje, dat direct in de kast belandde. Bij ons hebben klanten een digitaal klantportaal waar alles in staat zoals btw-aangiftes, loonadministratie en alle jaarrekeningen. Daarnaast bieden we klanten een website aan tegen lage kosten. Dat doen we met behulp van AFAS-software. Klanten hebben zo al voor 500 euro een website.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening?
“De kern van ons bedrijf is dat wij op ieder moment een bijgewerkte administratie opleveren. Hiervoor gebruiken wij ICT, maar onze mensen zijn net zo belangrijk. Het gaat er om dat we financiële informatie snel voor onze klanten toegankelijk en begrijpelijk maken. We werken volledig in de cloud (AFAS Online) en hebben een hoge automatiseringsgraad. Het is de combinatie van real-time data opleveren met behulp van ICT en de tijdswinst omzetten in écht klantadvies.”
Gerelateerde artikelen