Digitalisering in de praktijk: Zo bepaal je de juiste adoptiesnelheid

03 maart 2021
Yuki

Digitalisering in het dagelijks leven gaat enorm snel en zo ook ons aanpassingsvermogen, zeker als consument. Maar waarom passen bedrijven zich niet altijd even vlug aan? En is diezelfde snelheid wel nodig? Het vinden van het juiste tempo is belangrijk, voor jou, je klanten en je werknemers.

Als een techgigant als Netflix met de nieuwste technologische oplossingen komt, betekent het dan dat jij snel moet volgen? Of kun je nog wel even afwachten hoe er op bepaalde ontwikkelingen gereageerd wordt? De B2C-markt ontwikkelt zich op het gebied van digitalisering vaak sneller dan de B2B-markt. We willen eerst aftasten welke meerwaarde het kan hebben binnen het bedrijf, voor we het roer omgooien. Dat is een logische benadering. Maar voordat je kunt inschatten of het toegevoegde waarde voor jou heeft, moet je weten wat er speelt in de markt en hoe je de aanpassingen doorvoert wanneer het zover is.

Daarom bespreken we in deze longread het volgende:

  • Waarom we als consument sneller meegaan in digitalisatie;
  • waarom bedrijven digitaliseren en daarin voorzichtig zijn;
  • tips om je personeel mee te krijgen als je gaat digitaliseren.

Met deze longread heb je weer wat handvatten voor jouw digitale strategie waar het gehele bedrijf bij gebaat is. Download het nu!