Private Equity Summit

Datum/tijdstip: 08 juni 2016 12:00

Locatie: Rosarium, Amsterdam

Bezoek ‘s lands grootste congres over Private Equity
Op woensdag 8 juni staat de Private Equity Summit 2016 op het programma in Amsterdam (12.00 – 20.00).

Due or die: hoe maakt Private Equity de BV Nederland sterker?
Op het Private Equity Summit van 8 juni 2016 gaan wij in op het thema ‘Due or die: hoe maakt Private Equity de BV Nederland sterker?’.

Door de crisis is het Nederlandse bedrijfsleven erg voorzichtig geworden. Opstapelende regelgeving, hoge risico-aversie en een mentaliteit van flat is the new up blokkeren de weg naar groei. Ondertussen zien Aziatische en Angelsaksische partijen door de lage euro hun kans schoon om Nederlandse partijen op te kopen. Dat moet veranderen.

Private equity is een belangrijk onderdeel in het Nederlandse bedrijfsleven. Uit cijfers van de NVP blijkt dat maar liefst 1600 ondernemingen een investeringsmaatschappij als eigenaar hebben. Gezien de toenemende bankfinanciering aan private equity heeft private equity alle mogelijkheden om haar rol in het Nederlandse bedrijfsleven in de toekomst groter te maken.

Wat doet private equity om het Nederlandse bedrijfsleven ambitieus en sterk te maken? Doen zij dat überhaupt wel voldoende? Vindt er een uitverkoop aan het buitenland plaats? En wat is de invloed van toezichthouders en de media op private equity? Maken zij investeerders niet tam met hun afstraffende attitude? Hoe gaan investeerders om met het spanningsveld tussen de return case naar de limited partners, waardecreatie en de maatschappelijke discussie rondom private equity.

Op het congres gaan wij het gesprek aan met private equity investeerders, family offices, private equity owned companies, toezichthouders, bankiers en juristen om een antwoord op deze vragen te krijgen. Ook is er aandacht voor tijdloze onderwerpen zoals deal sourcing, management buy outs en financieringsvormen.

Nieuwe locatie
Belangrijk om te weten is dat het Private Equity Summit, georganiseerd door de M&A Community, de laatste jaren hard is gegroeid. Waar wij dit evenement in voorgaande jaren nog op de kantoren van onze partners KPMG en ABN AMRO konden organiseren, hebben wij uit noodzaak voor dit jaar naar een grotere locatie gezocht. Dat geeft nieuwe mogelijkheden, zoals een gevarieerder programma.

Het Private Equity Summit 2016 heeft plaats bij de Amsterdamse evenementenlocatie Rosarium, dat is gelegen aan het Amstelpark, Europaboulevard.

Voor meer informatie ga naar PESummit.nl (opent in een nieuw scherm).

“Een onmisbaar programma, bomvol unieke en verbluffende inzichten voor en door de elite van investerend Nederland.”
Ezri JoyBlaauw, M&A Community Manager.

Wie ontmoet u tijdens de Private Equity Summit?
Private equity investeerders, limited partners en M&A professionals delen kennis en sluiten deals. Waar liggen kansen in M&A? Welke sectoren zijn booming? Wie is bezig met welke deal? Wie wil verkopen en wie wil acquireren en/of investeren? U ontmoet M&A en PE professionals van bedrijven als PGGM, H2, AAC, ABN AMRO, AlpInvest, Bencis, NVP, Montagu, 3i, RaPar, KPMG, AKD, EY, Allen & Overy, Jones Day, De Brauw Blackstone Westbroek, CVC, Eversheds, Egeria, Gilde, GIMV, Houthoff Buruma, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Rabobank, KröllerBoom, Nordian, HPE, Waterland, Value8, Cofely, Deloitte, ABN AMRO Participaties, LSP, Hayfin, DLA Piper, HB Capital, Ecart, KPMG, Main, Mentha, Newion, Lexence, Nimbus, SINCERIUS, Prime Ventures, Stibbe en meer.

Schrijf u snel in
Leden van de M&A Community nemen kosteloos deel aan M&A bijeenkomsten. Bent u nog geen lid? Meld u eerst aan via MenA.nl.

Beperkte inschrijving voor partners van de M&A Community
Partners van de M&A Community zijn reeds in het bezit van een beperkt aantal kaarten voor haar medewerkers. Dit is afhankelijk van het type partnership. Medewerkers van de partners van de M&A Community, die deel willen nemen aan het Private Equity Summit, dienen contact op te nemen met de interne verantwoordelijke betreffende de M&A Community.

Full Memberhip M&A Community
Leden hebben toegang tot de M&A Fora met M&A Masterclasses, het Private Equity Summit, het Corporate Growth Summit, via de M&A Database en M&A League Tables en op MenA.nl. Leden ontvangen 4 keer per jaar het M&A Magazine en staan met een professioneel profiel op MenA.nl en in de Who’s Who in M&A & Private Equity. Word hier lid van de M&A Community.