Private Equity Summit 2017 | Embrace entrepreneurship

Datum/tijdstip: 07 juni 2017 12:00

Locatie: Rosarium, Amsterdam

Bezoek ‘s lands grootste congres over Private Equity en venture capital
Op woensdag 7 juni staat de Private Equity Summit 2017 op het programma in Amsterdam (12.00 – 20.00), met als thema Embrace entrepreneurship. Het Private Equity Summit is hèt inspiratie event voor private equity managers, venture capital investeerders en management teams. Dit jaar gaan we het hebben over het omarmen van ondernemerschap; Embrace Entrepreneurship.
Met de verkiezingsuitslag achter de rug, is het duidelijk dat de Nederlandse private-equitysector van een aantal felle criticasters waarschijnlijk geen last meer gaat hebben. Je zou zeggen, tijd om weer te gaan ondernemen. Toch is het angstvallig stil.

Voor meer informatie ga naar PESummit.nl (opent in een nieuw scherm).

Voldoende geld, onvoldoende B.V. Nederland
De redactie van de M&A Database ziet alleen kleine private equity investeringen langskomen. Dat was vorig jaar wel anders. Toen bestormden Nederlandse investeerders de markt. Gilde, Parcom en ABN AMRO Participaties waren druk bezig met de delisting van TenCate. Reesink werd van de beurs gehaald door Gilde en meerdere investeerders stonden in de rij voor onderdelen van de V&D.

Er is voldoende geld in de markt en het lijkt dus een 'strategische' stilte voor de storm. ​De Nederlandse investeerder wacht tot de storm overwaait en de multiples weer tot bedaren komen. Dat klinkt verstandig, maar de Amerikaanse, Braziliaanse en Chinese corporate raiders en investeerders trekken zich daar niets van aan en pakken wat ze pakken kunnen. De kruimels blijven over.

Oorzaak falen groeidoelstellingen 90% intern gedreven
Het vinden van potentiële deelnemingen doet ieder op zijn eigen manier. Het groot maken van deze deelnemingen ook. Maar waarom is winstgevende groei zo moeilijk te bereiken en te behouden?

De meeste executives en management teams zoeken de oplossing voor dit probleem in de externe omgeving: vind een aantrekkelijke markt, het formuleren van de juiste strategie, winnen van nieuwe klanten etc. Recent onderzoek door Bain & Company toont echter aan dat bij bedrijven die er niet in slaagden hun groeidoelstellingen te realiseren de oorzaak voor 90 procent intern liggen.

We gaan in op de valkuilen die ervoor zorgen dat we ondernemerschap uit organisatie​s​ ‘weg managen’ en bespreken hoe deze te vermijden.​

– toenemende afstand van de frontlinies
– verlies van verantwoording
– uitdijende processen en bureaucratie

Ook voor gezonde bedrijven kunnen deze crises, wanneer slecht gemanaged, het vermogen om te groeien dwarsbomen en zelfs stagnatie veroorzaken.

We bespreken hoe private equity (Nederlandse) bedrijven die het ondernemerschap verloren hebben terug kan loodsen naar de founder's mentality; de kern van ondernemerschap. U hoort ervaringsverhalen van uw peers, wisselt ervaringen uit, wordt geïnspireerd door succesvolle ondernemers en u zal uitgedaagd worden door outside-in denkers om uw eigen ondernemersgeest te omarmen en daarmee het bedrijf te helpen haar ‘entrepreneurial roots te embracen’.

Wie ontmoet u tijdens de Private Equity Summit?
Private equity investeerders, limited partners en M&A professionals delen kennis en sluiten deals. Waar liggen kansen in M&A? Welke sectoren zijn booming? Wie is bezig met welke deal? Wie wil verkopen en wie wil acquireren en/of investeren? U ontmoet M&A en PE professionals van bedrijven als PGGM, H2, AAC, ABN AMRO, AlpInvest, Bencis, NVP, Montagu, 3i, RaPar, KPMG, AKD, EY, Allen & Overy, Jones Day, De Brauw Blackstone Westbroek, CVC, Eversheds, Egeria, Gilde, GIMV, Houthoff Buruma, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Rabobank, KröllerBoom, Nordian, HPE, Waterland, Value8, Cofely, Deloitte, ABN AMRO Participaties, LSP, Hayfin, DLA Piper, HB Capital, Ecart, KPMG, Main, Mentha, Newion, Lexence, Nimbus, SINCERIUS, Prime Ventures, Stibbe en meer.

Schrijf u snel in
Leden van de M&A Community nemen kosteloos deel aan M&A bijeenkomsten. Bent u nog geen lid? Meld u eerst aan via MenA.nl.

Beperkte inschrijving voor partners van de M&A Community
Partners van de M&A Community zijn reeds in het bezit van een beperkt aantal kaarten voor haar medewerkers. Dit is afhankelijk van het type partnership. Medewerkers van de partners van de M&A Community, die deel willen nemen aan het Private Equity Summit, dienen contact op te nemen met de interne verantwoordelijke betreffende de M&A Community.

Full Memberhip M&A Community
Leden hebben toegang tot de M&A Fora met M&A Masterclasses, het Private Equity Summit, het Corporate Growth Summit, via de M&A Database en M&A League Tables en op MenA.nl. Leden ontvangen 4 keer per jaar het M&A Magazine en staan met een professioneel profiel op MenA.nl en in de Who's Who in M&A & Private Equity. Word hier lid van de M&A Community.