M&A Forum Rotterdam i.s.m. M&A a/d Maas: Buy-out Managers aan zet

fallback

Datum/tijdstip: 06 april 2016 17:00

Locatie: AKD Advocaten & Notarissen Rotterdam

Bezoek het M&A Forum Rotterdam
Op 6 april komen bedrijven, private equity-investeerders en M&A-professionals bijeen tijdens het M&A Forum om hun kennis te delen. Het evenement vindt plaats op het Rotterdamse kantoor van AKD Advocaten & Notarissen en is een initiatief van de M&A Community en M&A aan de Maas.

Deelname is kosteloos voor leden van de M&A Community en/of M&A aan de Maas.

Let op: er is een beperkte capaciteit voor dit M&A Forum. De inschrijving sluit als het maximum aantal is bereikt, dus zorg dat u zich op tijd aanmeld.

Buy-Out Managers aan zet
In Nederland zijn op dit moment veel bedrijven rijp voor een overname door het management. David de Buck (Intertrust), Ronald van der Mark (Action) en Gert van de Weerdhof (Wehkamp) hebben bewezen dat een managementbuy-out (MBO’s) kan leiden tot groot succes.

Er liggen veel mogelijkheden voor buy-outmanagers. Zo wil bijna de helft van de mkb-ondernemers in Nederland zijn bedrijf wel verkopen als er een goed bod voorbij komt, zo blijkt uit de Bedrijfsovername Monitor die afgelopen oktober werd uitgevoerd door onderzoeksbureau SAMR. Daarnaast zetten veel grote bedrijven, zoals Philips, Unilever en AkzoNobel onderdelen in de etalage die niet tot hun core business horen.

De beste kandidaten om deze ondernemingen over te nemen zijn vaak het zittende management – in samenwerking met een private-equity-investeerder als grootaandeelhouder. Dat bewijzen de succesverhalen die de laatste jaren zijn geboekt met MBO’s. Zo bracht CEO David de Buck ‘zijn’ Intertrust naar de beurs, nam directeur Ronald van der Mark na 5 jaren van harde groei afscheid van Action en verkocht CEO Gert van de Weerdhof voor een goed bedrag webshop Wehkamp door.</p> <p>Een MBO kan echter ook eindigen in een nachtmerrie. Een te optimistisch toekomstbeeld, te hoog overnamebedrag en ruzie met financiers zijn veel voorkomende fouten. Veel managers weten zelfs niet eens waar zij moeten beginnen en haken om die reden al af als een kans zich voordoet.

Tijdens het M&A Forum op 6 april zal antwoord komen op de belangrijkste vragen die spelen bij een MBO. Verschillende sprekers delen hun praktijkervaring, waaronder een buy-outmanager, private-equity-investeerder, M&A-advocaat en corporate-finance-adviseur. Hoe vind je een investeerder die bij je past? Welke afspraken maak je met financiers? En hoe ga je om met het verkopende MT, de DGA of aandeelhouder? Ontdek het tijdens het M&A Forum op 6 april bij AKD in Rotterdam.

Met o.a. Robert de Boeck (Antea) en Marius Coebergh (De Hoge Dennen)

Robert de BoeckMarius Coebergh

Programma
16.45 uur Ontvangst
17.00 uur Masterclass
18.00 uur M&A Cafe
20.00 uur Einde

Bezoek alle M&A Fora, krijg toegang tot M&A Database en ontvang M&A Magazine
De M&A Community is hét platform voor professionals werkzaam in M&A, Corporate Finance en Private Equity. Alleen met de juiste kennis en beste contacten worden de mooiste deals gesloten. Daarom krijgen leden uitnodigingen voor acht jaarlijkse M&A Cafés, de Private Equity Summit en de Corporate Growth Summit. Leden hebben gratis toegang tot de unieke M&A Database & League tables. Leden ontvangen het M&A Magazine en een professioneel profiel wordt gepubliceerd in de Who 's who in M&A en Private Equity. Word dus lid. De investering bedraagt slechts 695 euro Ex. BTW per jaar. Leden hebben meer kennis en doen meer deals.

Een lidmaatschap van de M&A Community is voorbehouden aan M&A professionals, investment bankers, corporate finance adviseurs, private equity en venture capital investeerders en professionals werkzaam bij (large) corporates actief in M&A zoals M&A Directors, Corporate Development Directors, CFO’s, General Counsel en CEO’s.Word hier lid van de M&A Community.