De Nederlandse overheid heeft al snel na de uitbraak van het coronavirus vergaande fiscale maatregelen getroffen om ondernemers door deze periode te helpen, zoals het uitstel van betalingen van belastingen voor een periode van drie maanden. Nu het einde van deze periode voor de eerste ondernemers dichterbij komt, is het belangrijk om te zorgen voor een zorgvuldige afbouw van deze maatregel.
Het steeds verschuiven van het eigendom van aandelen betekent niet dat er geen dividendbelasting hoeft te worden betaald.
Fiscalisten van KPMG Meijburg & Co spreken van een ‘grote fout’ in de zogeheten NOW-regeling.
Het aantal vacatures is sinds begin april verder gedaald als gevolg van de coronacrisis.
Philip Lane verwacht verbetering over enkele maanden.
De coronacrisis raakt ook Nederlandse ondernemers in het buitenland hard.
Een groot deel van de winkelbedrijven komt door de coronacrisis in de problemen, omdat die bedrijven geen afspraken met de verhuurders van het winkelpand hebben kunnen maken over verlichting of een betaalpauze.
Maakt automatisering de accountancy onpersoonlijker? Volgens Richard Schiphorst van CaseWare Nederland niet. ‘Je krijgt als accountant alleen maar meer contactmomenten met je klanten.’
Restaurants en kroegen die met de nodige 1,5 meteraanpassingen straks weer open kunnen, blijven afhankelijk van aanvullende noodsteun.
Deloitte Nederland heeft Rianne Jans binnengehaald als hun nieuwe Chief Financial Officer.
Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan.
Nmbrs, een in Amsterdam gevestigde leverancier van HR- en payrollsoftware, heeft zich aangesloten bij de Visma Group.
Er moeten gelijke regels komen voor huiseigenaren die door de crisis in financiële problemen komen en daarom een regeling willen treffen met hypotheekverstrekkers.
Het massale thuiswerken maakt bedrijven kwetsbaar voor zogeheten CEO-fraude. Daarbij doen criminelen zich voor als de bestuursvoorzitter en dragen de financiële administratie op grote geldbedragen weg te sluizen.
Na het schrappen van de 'ontslagboete' bij steunmaatregelen, zijn bedrijven zich gaan voorbereiden op grootschalige ontslagrondes.
Nederlandse werknemers blijven veerkrachtig en productief tijdens de enorme verschuiving naar thuiswerken door COVID-19.
Hoe ziet onze wereld over vijf jaar eruit? Cognizant brengt de impact in kaart op werk, bedrijfsleven, maatschappij en overheid.
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in april 75 bedrijven meer failliet verklaard dan in maart.
Veel niet-financiële bedrijven vrezen voor hun voortbestaan als de coronacrisis lang aanhoudt.
Bedrijven die bij de overheid aankloppen om steun omdat hun omzet wegvalt door de coronacrisis, kunnen straks wel gewoon mensen ontslaan.
De overheid moet met een fonds komen om ondernemers die nu willen stoppen te helpen.
Het heffen van hogere belasting wordt onontkoombaar voor de overheid om uit de crisis te komen.
Het nieuwe pensioenstelsel kan pas in 2027, met een 'big bang', echt ingaan. Dat plan ligt op tafel bij de uitwerking van het pensioenakkoord.
Vakbond FNV vreest dat veel mensen hun baan verliezen als bedrijven staatssteun kunnen ontvangen en tegelijk mensen mogen ontslaan zonder een boete te krijgen.
De Belastingdienst erkent: er is toch sprake geweest van etnisch profileren bij aangiftes.
Volgens EU-economen wordt het de diepste recessie in het bestaan van de Europese Unie, maar wel met een snelle rebound.
Het kabinet schiet kleine bedrijven te hulp die leningen willen afsluiten om de coronacrisis te overleven.
Het aantal faillissementen in Nederland is in april te midden van de coronacrisis met ruim een derde gestegen op jaarbasis.
De Europese Commissie heeft een nieuwe lijst opgesteld met 22 landen buiten de EU die volgens haar een risico voor Europa vormen als het gaat om witwassen en terrorismefinanciering.
De versoepeling van coronamaatregelen biedt perspectief voor kleine ondernemers, maar komt mogelijk te laat.
Massale leegstand van kantoren zoals na de financiële crisis in 2008 zijn de komende tijd nog niet aan de orde.
Introductie van nieuwe features helpt mkb’ers om grip te houden op hun financiën.
Bijna alle werknemers die eind deze maand het vakantiegeld ontvangen, zien een meevallertje tegemoet.
Vier op de tien Nederlanders die thuiswerken vanwege de coronacrisis werken thuis langer door dan op kantoor.
De hypotheekrente stijgt de laatste tijd weer en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen.
De economische problemen zullen nog voortduren.
AccountantWeek.nl informeert over zaken die voor accountants, medewerkers van MKB-accountantskantoren en hun klanten écht relevant zijn. Als lid ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.
Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor je.
AccountantWeek.nl is onderdeel van Sijthoff Media, dé partner voor (finance) professionals. Benut de vele advertentiemogelijkheden.
Daan Commandeur Partner Manager
0628068433 daancommandeur@sijthoffmedia.nl