Zzp’er met huurwoning behoudt fiscale voordeel

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën ziet geen aanleiding om het fiscale voordeel voor thuiswerkende zzp'ers met een huurwoning af te schaffen.

Dit meldt BNR. Wiebes reageert hiermee op de uitspraak van de Hoge Raad dat zzp’ers die in een huurwoning wonen, hun huurkosten mogen opvoeren als aftrekpost bij de aangifte IB. De PvdA en GroenLinks willen af van dit belastingvoordeel, maar de staatssecretaris ziet daar niets in: “Deze wet bestaat al jaren en wordt ook toegepast. Ik heb nu alleen maar getoetst of de Belastingdienst de wet op de juiste manier uitvoert, en dat is het geval.”

Zzp’ers met een koophuis kunnen alleen woonkosten aftrekken als zij een ‘zelfstandige werkruimte’ hebben met eigen ingang, toilet en water. Wiebes vindt dat niet oneerlijk. "Er zijn op allerlei andere terreinen dingen die zzp’ers een steuntje in de rug geven", zegt hij tegen RTL Z Nieuws. Wiebes laat weten dat er niet gesneden gaat worden in aftrekposten. "We hebben een heleboel zzp’ers maar dat zijn ook mensen die belasting betalen en bijdragen aan economische groei en daar kan ik niet echt kritisch over zijn."

Lees ook:

 ‘Hurende zzp’er moet snel contact opnemen met accountant’
• Huur van woning met werkkamer aftrekbaar van winst

Gerelateerde artikelen