Zwitserse bank weigert losgeld te betalen – klantgegevens op straat

De hackersgroep Rex Mundi heeft gegevens van kalnten van de Zwitserse De Banque Cantonale de Geneve (BCGE) openbaar gemaakt nadat de bank had geweigerd 10.000 euro losgeld te betalen.

De Banque Cantonale de Geneve (BCGE) ontving afgelopen week een email, waarin een groep die zich Rex Mundi noemt (Koning van de Wereld) € 10.000 euro eisten. Zou de bank niet betalen, dan zouden de hackers gegevens van klanten op het net plaatsen. Toen de bank weigerde te betalen, verscheen inderdaad een link op diverse social media naar een verzameling emails die klanten van de BCGE (compleet met naam, toenaam, telefoon- en bankrekeningnummers) met de bank uitwisselden. De hackers herhaalden hun eis onder dreiging meer van hetzelfde te publiceren.

Rex Mundi is slechts een van een nieuwe soort hackers, dat met behulp van zogenaamde ransomware informatie steelt en daarmee de eigenaar ervan chanteert. Rex Mundi zelf meldde desgevraagd aan BloombergBusiness Week: “Het is gemakkelijker om tien bedrijven te chanteren voor € 10.000 dan één voor € 100.000!”

www.cfo.com

Gerelateerde artikelen