Zo iets als ‘het accountantskantoor van de toekomst’ bestaat niet!

Er zijn allerlei business-modellen denkbaar. Een aantal voorbeelden van 'het nieuwe kantoor', gegenereerd met behulp van het 'Business Model Canvas'.
Het Business Model Canvas is een hulpmiddel om business modellen te ontwikkelen en visualiseren, ontworpen door Alexander Osterwalder als onderdeel van zijn promotieonderzoek aan HEC Lausanne in Zwitserland. Het concept is nader uitgewerkt in het boek Business Model Generation (2010). Hier kunt u een pdf-versie van het model downloaden. 
 
Het Thriveal laboratorium gebruikte het BM-canvas om in een experiment met een aantal accountants verschillende toekomstvisies voor hun kantoren te ontwikkelen. Het lab werd opgezet met het doel, de adoptie van innovatieve ontwikkelingen in het accountancy-vak te bespoedigen en ondersteunen.  
 
De hypothese daarbij was, dat er niet één ‘kantoor van de toekomst’ denkbaar was, maar dat integendeel juist door de nieuwe technologie er vele mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en/of specialisatie mogelijk zijn.  
 
Een eerste ‘lab report‘ van Thriveal geeft de resultaten van het experiment weer. En inderdaad blijken er allerlei mogelijkheden te ontdekken, om ook in de nabije toekomst uw kantoor levensvatbaar te houden.
Benieuwd? Download het rapport hier.
Gerelateerde artikelen