Zo checkt u de IT-security van uw klanten

Als het gaat om de IT-security van uw klanten, moet u als accountant wel het goede voorbeeld geven.

Zijn alle laptops waarvan kan worden ingelogd op het netwerk, nog in beeld? Gebruiken mensen makkelijk te raden wachtwoorden? Of zijn er inmiddels mensen uit dienst gegaan die nog steeds toegang hebben? En zijn de security-patches wel geïnstalleerd? Allemaal vragen die meer kunnen vertellen over de IT-security van u en uw klanten.

Het antwoord op dit soort vragen is te achterhalen met SecInspect. Met deze tool kunnen MKB-accountants in zeer korte tijd de IT-beveiliging van hun klanten doorlichten.

"Voor een analyse van de beveiliging van de IT-systemen van een klant waren accountants vroeger veel tijd kwijt", zegt Ralf Bardoel van ControlSolutions. "Er was ook de nodige IT-kennis voor nodig. Met SecInspect krijg je nu binnen één ochtend, snel en gebruiksvriendelijk, een diepgaande analyse van hoe het gesteld is met de beveiliging van je klanten."

Die beveiliging wordt steeds belangrijker in deze tijden van cybercrime en toenemende automatisering. Bardoel: "Je wilt de zekerheid hebben dat de IT-systemen van je klanten goed functioneren en veilig zijn ingericht." Met SecInspect kunnen MKB-accountants trouwens ook hun eigen IT-beveiliging doorlichten. "Geef het goede voorbeeld", adviseert Bardoel. "Een schoenmaker loopt bij voorkeur ook niet met kapotte zolen."

Deze partnerbijdrage werd geschreven door ControlSolutions. ControlSolutions is een van de exposanten op de Accountancy Expo op 20 juni.